FAQ

Quan he d’acudir al podòleg?

Quan tingui qualsevol problema al peu, des d’una taca a la pell, passant per una ungla clavada fins a un dolor crònic que no et deixa caminar. Som especialistes del peu, els més capacitats per a diagnosticar problemes en aquesta zona y indicats per derivar a altres professionals si s’escau.

Puc demanar hora només per demanar consell sobre calçat?

Es clar que si. Sovint hi ha gent que ens demana informació només per saber si una sabata és adequada per fer algun esport en concret o per a que els guiem per si els seu fill va ben calçat..

A partir de quina edat hauria de portar el meu fill per fer revisions?

A partir dels 3 anys ja poden acudir per a que els hi fem una exploració i controlem que tot va bé. L’edat per tractar-los (si és que s’ha de fer) està entre els 3 i 5 anys. A partir dels 8 anys, empitjora el pronòstic.

Si tinc un heloma (ull de poll) i me’l treieu d’arrel, ja no em sortirà no?

Això és un fals mite, no existeix “l’arrel”. Un heloma es produeix per una hiperpressió a la zona. El treurem però tornarà a sortir sempre que la causa continuï. Com a professionals t’aconsellarem la mesura més adecuada que pots portar a terme per evitar una recidiva.

Els podòlegs pinteu les ungles?

No ho fem, com tampoc tallem les ungles arrodonides, ni treiem les cutícules. En definitiva, no portem a terme cap acció que sigui nociva o no respecti la fisiologia del cos.

Treieu l’esmalt permanent de les ungles?

No, en cap cas. Sí que treiem l’esmalt normal, però el permanent has d’acudir al lloc on el van posar.

Tinc una taca a la ungla. Crec que són fongs i m’han donat un líquid. Segueixo?

Has de saber que no totes les taques a les ungles són fongs i que fer tractaments inadequats poden agreujar el problema. T’aconsellem acudir a un professional per establir un diagnòstic i tractament adequat.

Sóc diabètic i el metge de capçalera m’ha donat un paper de derivació per a que vingui de forma gratuÏta, pot ser?

Correcte. La nostra consulta és especialista en el peu diabètic i avalada per la generalitat de Catalunya, amb número de registre. Els pacients diabètics poden acudir fins a tres cops de forma gratuïta al podòleg que estigui inclòs en el programa del peu diabètic

Teniu mutues?

Si, tenim Medifiatc, Dkv, Mgc, Sanitas i Generali. Per saber quines prestacions té, si inclou la podologia o quantes visites anuals et cobreix, t’has de posar en contacte amb la teva companyia abans d’acudir a la consulta.